Ova stranica koristi cookies (kolačiče) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

Articles

Skijanje Gorski kotar - 2 dana

1.DAN: ŠIBENIK - DELNICE

Polazak autobusom sa Vidika - parking ispod Tommy trgovine. Vožnja prema Gorskom Kotaru uz kraća zaustavljanja zbog odmora. Po dolasku u Delnice šetnja mjestom kroz Tomislavov park do gata sa srnama i srndaćima. Ponesete li malo kruha imati ćete priliku nahraniti i pogladiti životinje. Nastavak šetnje do Park šume Japlenški vrh Koji se nalazi na 842 metara n.v. Gdje se nalazi stara skijaška 70-metarska skakaonica s doskočištem na gradskom stadionu.

petehovac 0 petehovac 1 petehovac 2 petehovac 3 petehovac 4

Ovdje su se pedesetih do kraja Sedamdesetih godina redovno održavala natjecanja u skijaškim skokovima. Nakon Šetnje preporučamo posjet Popovićevom mlinu; najstarijem električnom mlinu na ovom području. Razgled mlina uz stručno vodstvo prilagođeno djeci. Svi uređaji (mlinovi, elevatori, sita, elektromotor, kožne remenice za prijenos snage do strojeva..) sačuvani su u izvornom obliku. Popovićev mlin svojom očuvanošću u izvornom oblik Zasigurno će pružit trenutak uživanja u ambijentu prošlosti. Nastavak dalje do Planinarskog centra Petehovac, smještaj po sobama, večera, zabava, noćenje.

petehovac restoran petehovac restoran 1 petehovac restoran 2

2.DAN: DELNICE - ŠIBENIK

Doručak. Potom odlazak na stazu koja se nalazi odmah do hotela. Za one koji žele mogu se skijati ili sanjkati. Moguć je najam opreme za skijanje kao i saonica, uz doplatu. Moguće je organizirati natjecanje “Najkreativniji Snješko” - pobjednički tim osvaja nagradu. Slijedi ručak organiziran u planinarskom centru Petehovac. Polazak za Šibenik prema dogovoru, preporuka je oko 16:00. Vožnja autocestom uz kraća zaustavljanja. Dolazak predviđen u večernjim satima.

PREPORUČAMO POSJETITI:

· Popovićev mlin

Doplata za razgled mlina 10,00 kn po djetetu, 15

ivanina kuca bajke ivanina kuca bajke 1 popovicev mlin popovicev mlin 1

· Ivaninu kuću bajke u Ogulinu - smještenu u Frankopanskom kaštelu u centru Ogulina. Ivanina kuća bajke jedinstven je u svijetu multimedijalni i interaktivni centar za posjetitelje koji slavi bajke i svekoliko bajkovito stvaralaštvo. Djelujući na principima znanja, kreativnosti i upotrebi novih tehnologija, predstavlja bajke najznačajnije hrvatske spisateljice bajki, Ivane Brlić-Mažuranić, rođene u Ogulinu 1874. godine, kao i bajke brojnih drugih hrvatskih i svjetskih bajkopisaca.

Doplata za razgled 25,00 kn po djetetu, 35,00 kn odrasli.

CIJENA PROGRAMA:

već od 400,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom turističke klase, turističkog pratitelja putovanja, smještaj u Planinarskom centru Petehovac na bazi punog pansiona (prvi dan večera, drugi dan doručak i ručak), osiguranje putnika i prtljage, osiguranje jamčevine, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od odgovornosti, organizaciju putovanja te PDV.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

Najam ski opreme i sanjki, doplata za ski opremu 100,00 kn/dan, saonice 30,00 kn/dan

Ulaznice za razgled “Popovićevog mlina”, Ivaninu kuću bajke.

NAPOMENE: u slučaju promjena cijena hotelskih i prijevozničkih usluga, minimalnog broja osoba, agencija zadržava pravo izmjene cijena.

petehovac jela petehovac jela 1 petehovac jela 2 petehovac jela 3

 

Za osobe sa zdravstvenim problemima (dijabetes, celijakija i sl.) u dogovoru predstavnikom turističke agencije restoran će složiti poseban jelovnik.

NAČIN PLAĆANJA: Agencija odobrava obročno plaćanje u 2 rate. Plaćanje uplatnicama koje se mogu uplaćivati putem internet bankarstva, na FINA-i, u poštanskim uredima ili bilo kojoj banci.

 

PLANINARSKI CENTAR PETEHOVAC

Planinarski centar Petehovac ima ukupno kapacitet 72 kreveta. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu. Sobe i kupaonice imaju prekrasan pogled na Delnice i okolne planine.

petehovac sobe petehovac sobe 1

 

Restoran sa 100 sjedećih mjesta s otvorenim kaminom nudi bogata i raznovrsna jela. Uz ukusne pansionske obroke, nudi goranske specijalitete, jela od divljači i slastice od šumskog voća.

Na samom vrhu u neposrednoj blizini planinarskog doma počinje skijaška staza, s koje se pruža prekrasan vidik na slovenske alpe i Delnice. Uklanjanjem guste bukove šume za potrebe staze stvoren je jedan od najljepših vidikovaca u Gorskom Kotaru.

Skijaška staza dugačka je 410 m, ili zaobilaznim putem i do 600 m. Staza kao i vučnica u potpunosti je pregledna tako da se ni u jednom trenutku ne gubi nadzor nad skijašima.

Staza se svakodnevno održava ratrakom, a u slučaju niskog snijega nema bojazni da ćete naletjeti na kamenje jer je očišćena i zatravnjena. Duljina vučnice je 315 m. Vučnica je najmodernija, s hidrauličnim zatezanjem i noćnom rasvjetom. Za vuču se koriste teleskopi s tanjurima.

Noćno skijanje održava se srijedom i subotom 18-21 h.